.






Sunday, July 4, 2010

1st Award ! wow !


wow ! 1st tyme dpt award walau un i ta bkak blog sjak akhir2 niyh..maklom ar..bz sokmo ! hoho ! pemilik blog yg bg award niyh adalah zaty comeyl ..
niyh tag yg ptot i jwb2..hee~



Thursday, June 24, 2010

rahsia dihati tak siapa yang tahu

Salam Readers~

Ari niyh i dating lagi cuma dating kali ini agak gembira dan sedih ! knape ? korang tanye knpe ? oke2, i jawab skrang, happy sebab dapat keluar dengan si dia tp sedih bile t'kenangkan i semakin jaoh dengan dye..esok i dah mule b'tolak ke Uitm Kuala Terengganu untuk mencari sesuatu sebagai bekal di mase depan..aicecehh..ishk3..(T.T)sedih ooo..lepas niyh dah tak dapat nak date every week :( huwaaa...sumpaa, i memang sangat2 sedih ! tp nak buat macamane ? belajar pnye pasal..huu~ Sayang, tamo nakal2 taw ? :) Tadi, memang larh i memang borong abis lah dekat shoppink komplek sampai kena perli dgn sidia..nak taw dye cakap ape ? " beli barang macam nak lari rumah ! " haha ! agak kureng asam jew ! tapi, i tak pedulik sebab byk lagi barang i yang tak lengkap..ingat i ghairah  bershoppink sebab excited nak pergi sane kew ? oh,no ! suda tntu tidak ! tapi i mmg tak bole tgk p'kataan SALE ! mesti i jadi gila sekejap ! haha !

Next, i g jmpe my beshtie..i paling sayang dengan dye niyh ! hoho ! jmpe dye lagi larh i sedih ! tapi, nak buat macamane ? demi masa depan i..terpaksa b'korban..huhu~ Ain, dun wory ! i always mish u like hell u noe ? hehe :) tak pe, ble cuti nanti, kite dating cme2 oke Ain ? :)

Walaupon i hepi dapat keluar dengan 2 orang insan yang amat i sayang, tapi, i rasa sedih sbb akan b'jaohan dengan dorang..terkilan jugak ar sebab ramai lagi  member2 yang i ta jmpe ag :( next tyme oke ? jgn kecik hati taw ?

p/s : 
Zulhelmie Azri bin Zulkifli ( u r my only one sayang, i love you )
Nurul Ain Wahida bt Aznan ( my dear, u r da besh beshtie in da world )


Tuesday, June 22, 2010

-»¦«-Heart Comment Count -»¦«


1. Sign in akaun blogger.
2. Pilih LAYOUT --> EDIT HTML.
3. BACKUP TEMPLATE anda dahulu untuk mengelakkan sebarang masalah.
4. Klik pada EXPAND WIDGET TEMPLATE seperti screenshot di bawah ini.
Panduan Blogger
5. Cari kod ini.
]]></b:skin>
6. Copy kod di bawah dan letakkan di atas kod tadi.
.heart-comment-count{
background:transparent url(http://3.bp.blogspot.com/_znjmv4LDwck/S1d8wf1s_6I/AAAAAAAABQk/eIn0PY1BRbU/s400/heart-gold-icon.png) no-repeat;
float:right;top:0;
font-size:12px;
font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;
font-weight:bold;
height:31px;
width:34px;
text-align:center;
margin-left:10px;
padding:6px 0 0 0;
}
Anda boleh memilih salah satu icon di bawah untuk digunakan.
Gantikan url icon yang berwarna merah.
01. Heart Pink.
http://3.bp.blogspot.com/_znjmv4LDwck/S1d9l14yI5I/AAAAAAAABQs/0lbrNPx0LYI/s400/heart-pink-icon.png
02. Heart Gold.
http://3.bp.blogspot.com/_znjmv4LDwck/S1d8wf1s_6I/AAAAAAAABQk/eIn0PY1BRbU/s400/heart-gold-icon.png
7. Setelah selesai memilih icon.
8. Cari kod ini.
<b:if cond='data:post.link'>
9. Copy kod dibawah dan letakkan diatas kod tadi.
<span class='heart-comment-count'>
<b:if cond='data:post.allowComments'>
<a class='comment-link' expr:href='data:post.addCommentUrl' expr:onclick='data:post.addCommentOnclick'><data:post.numComments/></a>
</b:if>
</span>
10. Pilih PREVIEW untuk melihat hasilnya.
11. Sekiranya berpuas hati SAVE TEMPLATE.

Selamat Mencuba :) credit to syamzone


Sunday, June 20, 2010

Shopping Tyme


Salam Readers~

today i pegi shoppink wif my beloved mom..beli barang untuk ke kampus nanti :) maklum lah i..semua nak baru ! haishh..ape nak jadi dgn ko niyh ann :P


bkn ape, pegi shoppink wif my mom niyh byk benefit taw ? for example, i bole kikis mintak kat diorg untuk belikan ape yang i nak ! haha ! jaat gle ko ann ! tp bagi i tak pe kowt ? skali skale je ! Dah tue, alang2x shoppink, biar cmpai ketiak masyam ke pangkal lengan..bhahaha :)


to my mom, thnx ya ? sangat hepi bile dpt shoppink dgn ibu..mstilah ko suke kan ann ? sebab ko dah kikis habiskan duet ibu ko ! haha..



Happy Father's Day

me & beloved dad :)
dad, ilysm :)
bergaya over  sakan :) hee~


Salam Readers~
"wahh..hari niyh hari bapa sedunia kan ? kalau dah hari bapa, mestilah kena wish kan ? bile suda wish mesti kena belikan hadiah kan ? ouh, tidakkkkk ! pokai duet i !"


Haa..korang ade rase macam tue tak ? if ade, tolg buang dengan sepantas kilat oke ? ade ke pikir macam tue ? tak baik taw korang niyh ! Hari bapa tak semestinye mesti disambut dengan hadiah or sebagainya..memadailah sekiranya korang wish Happy Father's Day dekat father korang ! Tak semestinya tak ade hadiah, tak payah smbt hari bapa..jgn macam tue...memadailah sekiranya korang ingat untuk wish dan paling penting sentiasa ingat segala pengorbanan yang telah dilakukan untuk korang 1 family..chewahh..bersyarah pulak pulakk i niyh :)

Bukan ape, hari bapa biasenye di sambut kurang meriah oleh masyarakat berbanding dengan hari ibu..Ibu aje ke penting ? ayah tak penting ? Kalau tak ade ayah, kite ta wujud jugak taw ? so, ibu atau bapa same saje..
kedua-duanya telah menaburkan jasa yang amat besar pade kite..jadi, sayangi lah ibu bapa anda oke ?

To my father : i love you so much with all my heart :) Jasa & pengorbananmu sangat berharga :) 
terima kasih ats segalanya :)

Bye :)